Av og til kan drømmer bli virkelig. Jeg hadde lenge drømt om en faglig møteplass for vernepleiere. Et sted der fag og nettverk kan bygges og utvikles. Et sted der vernepleierfaglig yrkesutøvelse står i sentrum. Konferansearrangøren JobbAktiv har bidratt til at min drøm om dette ble virkelig. To år på rad har vi arrangert vernepleierkonferanse. Vernepleierkonferanser som begge årene har samlet (pluss minus) 250 vernepleiere og venner av vernepleierfaget til en vernepleierfaglig møteplass. Nå er vi klare for den tredje. Vernepleierkonferansen 2019.

 

Jeg tror virkelig at det er behov for en slik vernepleierfaglig møteplass. En møteplass som har plass til store plenumsforelesninger og små parallellsesjoner fra vernepleierfagets kriker og kroker. Jeg drømmer om 1000 stykker hvert annet eller tredje år… Det er en god begynnelse å samle 200 – 300 vernepleier en gang i året.

 

Neste års konferansen avholdes 4. – 5. februar på Thon hotell Oslo Airport. Dag en består av plenumsforelesninger. Der får vi både forelesninger som reflekterer over vår profesjon og fag, samt forelesninger som tar opp helt spesifikke tema. Vi starter som vanlig med en stemme fra de vi jobber for. Denne gang Trude Trønnes som er advokat, skribent og søster til Stian. Mange har lest hennes innlegg i Aftenposten og på vernepleieren.com

 

På vernepleierkonferansen 2018 hadde vi en plenumsdebatt før middagen. Dette skal vi prøve å gjenta også i 2019. Da skal leder for vernepleierne i FO, Marit Isaksen, innlede om Rethos. Dette er et arbeid som medfører nye retningslinjer for vernepleierutdanningen. Hvordan vil vernepleierutdanningen se ut etter Rethos spør vi som vorspiel til middagen.

 

5. februar består stort sett av parallellsesjoner. Her er det mulighet til å fordype seg i ulike tema. Dagen starter dog med en plenumsforelesning om Positive behaviour support. Dette temaet er det også fokus på i en parallellsesjon der dere har mulighet til å høre om eksempler der dette er anvendt av vernepleiere og andre. Kanskje er dette et rammeverk som kan bidra til å utvikle (og forene) vernepleierfaglig arbeid?

 

Tanken med de parallelle sesjonene er både å gi mulighet til faglige forelesninger, men ikke minst å kunne treffe folk som er opptatt av det samme temaet. Bygge nettverk mellom vernepleiere som jobber med seksuell helse, som jobber i skolen, som jobber med aldring, som er ledere….

 

Jeg håper jeg ser deg på neste års konferanse. Les hele programmet og meld deg på.  

Følg også konferansens Facebook-event. Her legger vi ut info om de enkelte forelesningene. Artikler, videosnutter og annet som de eller andre har produsert.

 

 

Her er en smakebit fra vernepleierkonferansen 2018: