Av og til kan drømmer bli virkelig. Jeg hadde lenge drømt om en faglig møteplass for vernepleiere. Et sted der fag og nettverk kan bygges og utvikles. Et sted der vernepleierfaglig yrkesutøvelse står i sentrum. Når jeg for noen år siden nevnte dette for konferansearrangøren JobbAktiv var de med en gang positive til å bidra til at min drøm ble virkelighet. Tre år på rad har vi sammen arrangert vernepleierkonferanse. I 2017, 2018 og 2019 arrangerte vi en vernepleierfaglig møteplass for, av og med vernepleiere.

Noen lurer sikkert på hvor det blir av programmet for 2020. Noen har også etterspurt dette. Blir det ingen vernepleierkonferanse neste år?

Å arrangere Vernepleierkonferansen har vært noe av det gøyeste jeg har gjort i mitt liv. Jeg tror virkelig at det er behov for en slik vernepleierfaglig møteplass. En møteplass som har plass til store plenumsforelesninger og små parallellsesjoner fra vernepleierfagets kriker og kroker. En av de fineste sesjonene jeg har ledet hadde 10 deltakere, inkludert forelesere. Det har vært skikkelig fint å samle 200-300 vernepleiere og venner av vernepleierfaget disse 3 årene. Selv om jeg egentlig mener at utdanningsinstitusjoner, praksisfelt og de ulike fagforeningene sammen burde arrangert en slik samling, har ikke dette vært mulig uten JobbAktiv sin innsats og positivitet.

Dessverre har jeg funnet ut at jeg ikke kan bidra til Vernepleierkonferansen i 2020. Dette har både med kapasitet og med at jeg gjennom min faste jobb er aktiv bidragsyter i viktige prosesser for vernepleiere i tiden fremover. Prosesser det er umulig å komme utenom i Vernepleierkonferansen 2020. Jeg kommer til å fortsette å sjonglere flere hatter på en gang, men disse var det umulig å ha kontroll på på en redelig måte. Det var disse forbaska verdiene som en bruker som kompass for hva en driver med…

Om det blir vernepleierkonferanse i 2020 er opp til JobbAktiv. Det blir uten meg denne gangen. Kanskje hopper jeg på en annen gang når hattene er lettere å sjonglere. Følg eventuelt med på deres nettsider for mer info.

Hilsen Cato

Her er noen bilder fra Vernepleierkonferansen 2019:

Her er en smakebit fra vernepleierkonferansen 2018: