Merket du det samme som meg i morges? Merket du det på deg? Merket du at dette blir et fantastisk år? Jeg merket det når jeg langt ut på dagen våknet i sengen min. Dette blir et fantastisk år.

Det blir året barn i Norge endelig blir tatt på alvor. Også i år kommer vi til å høre om overgrep, om manglende omsorg og sviktende politikere. Men 2011 blir året der regjeringen fortsetter det de startet på i fjor. En satsning på barnevern som sørger for at utsatte barn og unge får en styrket oppfølging. Vi kommer til å se konturene av en tverrfaglig skole som står enda sterkere som en arena for alle. Og ikke minst, vi får en kommunevalgkamp som tar barnas behov på alvor. Som gir oss politikere som blir nødt til å følge opp løftene de har gitt barn og unge i sine kommuner. Merket du det i morges?

Det blir året barnevernpedagoger og sosionomer får autorisasjon. Tenk at det skulle ta så mange år før de som får tjenester fra barnevernpedagoger og sosionomer skulle få samme rettsikkerhet som de som får tjenester fra annet helsepersonell. Gjennom innføring av ny lov om kommunale helse- og omsorgstjenester (som forresten kommer til å hete lov om helse, omsorgs og sosiale tjenester) blir barnevernpedagoger og sosionomer lovmessig likestilt med vernepleiere, sykepleiere, ergoterapeuter og mange andre. Merket du det?

Det blir året vi med hånden på hjertet kan feire 20 årsjubileum for ansvarsreformen. Ved inngangen av året tyder det på at vi bør gjøre andre ting enn å feire. Dagbladet har gjennom en rekke reportasjer om overgrep, vist med tydelighet at rettsikkerheten til personer med utviklingshemning er svært mangelfull. 2011 kommer til å markere en endring. Mange aktører, fra kommuner, KS, ulike departement og direktorat, brukerorganisasjoner og fagforeninger, kommer til å samle seg for styrkede levekår, rettsikkerhet og tjenester for personer med utviklingshemning. Merket du det der du trøtt prøvde å gni 2010 ut av øynene?

Og, på et litt annet nivå. Dette blir året der vernepleieren (les meg) kommer til å slå sin egen rekord på halvmaraton med 10 minutter. Vil du være med til høsten?

Merket du det ikke i morges? Merket du ikke at 2011 blir et fantastisk år? Jeg gjorde. Vi må jobbe knallhardt for at det jeg har nevnt her blir en realitet. Men klart vi sammen får det til.

Jeg merket det i morges. Godt nytt år!