Det er så fint. Fint når folk er modige nok til å si at en har tatt feil. Eller, nyanserer det en har sagt tidligere. Per Fugelli er en slik fyr. For. I går. På selveste 1.mai annulerte han et av hans mest kjente utsagn.

I Store norske leksikon kan vi lese følgende:

Fugelli er opptatt av at helse avhenger av fellesskap med andre mennesker. Et av hans mest kjente utsagn er: «Ikke vær et ett-tall på jorda. Bry deg om flokken din.»

Det må nå endres. For. I NRK programmet Ytring sier han at dette utsagnet er litt farlig. At det er noe sovjetisk over det. Han snakker nemlig like mye om frihet som om felleskap, og at dette henger sammen. Han snakker om at vi, den enkelte av oss, skal kunne ha frihet til å kunne være romfarer i vårt eget univers. At en selvsagt skal få være et ett-tall på jorden. Og, at en skal passe på flokken sin. Det synes jeg var det fineste budskapet denne første maien. Bra jobbet, Per Fugelli!

Vær et ett-tall på jorden, og bry deg om flokken din.