Neil YoungDu vet at du er på en stor konsert når du får gåsehud over hele kroppen etter første strofe. Du vet at du har vært på en stor konsert når du våkner opp neste morgen med siste låt på hjernen. Kongen av musikk lever. Og jeg snakker ikke om Elvis. Kongen er 63, og ser ikke en dag yngre ut. Men hva betyr det. Neil Young storspilte i frognerbadet i går. Vi storkoste oss. Det var fantastisk.

Nå lurer du nok på hvorfor jeg skriver om Neil Young på Vernepleieren. Kanskje er det bare rett og slett fordi jeg har behov for å formidle godfølelsen etter i går. Men det er et lite, men relevant poeng. Neil Young har en sønn med omfattende funksjonsnedsettelser. Dette har engasjert han sterkt, og han arrangerer hvert år en støttekonsert til inntekt for Bridge school. Dette er en skole som satser på alternativ kommunikasjon. Hadde skolen vært i Norge hadde det nok vært vernepleiere som jobbet der. Vernepleiere har etter min mening en naturlig plass i skolen. Særlig knyttet til oppfølging og undervisning for elever med funksjonsnedsettelser, men også andre barn og unge med spesielle behov. FO har laget et hefte som beskriver vernepleierens kompetansebidrag i skolen.

Neil Young blandet kreativitet og engasjement med ro, trygghet og velbrukte og erfaringsbaserte metoder for å engasjere oss på gressplenen. Det er vell i hvertfall en viss likhet til vernepleieren!!!