Skjermbilde 2013-03-19 kl. 08.50.05Gratulerer med dagen til alle verdens sosialarbeidere på dagen i dag, den internasjonale sosialarbeiderdagen. Dere/ vi gjør en fantastisk viktig jobb. Men, går gratulasjonen til oss vernepleiere?

I dag er det altså den internasjonale sosialarbeiderdagen. Den er verdt å markere. Årets tema er “Promoting Social and Economic Equalities”. Den internasjonale sosialarbeiderorganisasjonen IFSW beskriver dagen slik:

Social work has a critical role in the promotion of social and economic equalities and in striving for a people-focused and regulated economy. World Social Work Day is the annual opportunity to advocate a social work perspective in political systems that effect the wellbeing of peoples and to celebrate the social work contribution to societies.

Som vernepleier er det ikke vanskelig å stille seg bak dette budskapet. Men. For det er et men. Er vernepleierutdanningen en sosialarbeiderutdanning og tilhører vernepleieren en sosialarbeiderprofesjon? Dette er spørsmål som stilles fra tid til annen. Jeg holder på med en litt lengre bloggpost om temaet, men vil gjerne høre hva du mener? Kan vi gratulere landets vernepleiere med dagen i dag, den internasjonale sosialarbeiderdagen?