Her om dagen leide jeg en kinosal. En hel kinosal med teknikker, billettkontrollør og hele greiene.  Det synes jeg var skikkelig fint. Kveldens tema var søsken som pårørende. Et tema som fortjener langt større oppmerksomhet enn det får, men som det faktisk har skjedd litt på de siste årene.

Utgangspunktet for kvelden var filmen «Søstera til Silje» som er basert Siri Brodahl sine dagboknotater fra 10 års alder og hennes erfaring som søster til Silje. Siri er vernepleier og har også skrevet boken «Gi meg et smil» om hennes oppvekst med søsteren som har autisme og utviklingshemming.

Da jeg så at denne filmen var laget ville jeg jo selvsagt se den. Siden den foreløpig ikke ligger åpent tilgjengelig, bestemte jeg meg for å leie en kinosal, spørre Siri om lov til å vise filmen, samt bruke muligheten til å sette tematikken på dagsorden.

Torun Vatne jobber på Frambu og er en av dem som har jobbet med søsken til barn med funksjonsnedsettelse over flere år. Arbeidet deres er svært spennende og med hennes forelesning ble kvelden akkurat det jeg tenkte meg på forhånd. Forskning og følelser hånd i hånd.

Boken til Siri, «Gi meg et smil», er skikkelig fin. Les mer om den her. Sanden media som har produsert filmen har laget denne lille teaseren.

 

Her kan du lese om søskenprosjektet som Torun snakket om. De har også en egen facebook-side for SIBS. Du kan også få mer kunnskap om SIBS på sjelden.no. De har også laget denne lille filmsnutten:

 

Rundt 60 deltakere fikk med seg film og forelesninger. Jeg ønsker at mange flere får med seg Siri og Torun sitt viktige budskap, så jeg oppfordrer selvsagt alle andre til å stjele ideen om filmforestilling.