NisseDenne bloggposten er sannsynligvis ikke så interessant for deg. Ja, bortsett fra at formålet egentlig bare er å takke for det gamle, og ønske deg en fortreffelig flott jul! Håper du vil fortsette å lese bloggen min når den våkner til liv i januar.

Det er litt underlig å plutselig lese om seg selv i Klassekampen. Jeg begynte dette året med å trekke meg fra ledelsen i FO. Året avsluttes med at avgangen blir omtalt i Klassekampen. Ja, da tenker jeg det er på tide å takke for det gamle og ta juleferie.

2012 ble svært annerledes enn jeg hadde sett for meg. Egentlig hadde jeg tenkt å stå på barrikadene for FO, men helt i begynnelsen av januar varslet jeg min avgang. I stedet har jeg fått muligheten til å jobbe for NAKU, for det faglige grunnlaget for gode levekår for personer med utviklingshemning. Det er jeg svært glad for. NAKU gjør en viktig jobb.

Jeg har også fått tid til å utvikle bloggen min. Jeg avslutter året med rekordhøye lesertall. Det er spennende å se den interessen temaene jeg tar opp har. Det gir meg inspirasjon til å fortsette. Håper du også vil fortsette å lese det jeg eller mine gjesteskribenter skriver. Gjerne også kommentere det her på bloggen eller på Facebook. Kom gjerne med innspill til temaer eller til hva som kan gjøre vernepleieren.com enda bedre.

2012 ble altså svært så annerledes. På mange måter ble det et overraskende hvileår i livet mitt. Året representerte på mange måter et brudd med noe som har vært en stor del av livet mitt de siste 15 årene. Arbeidet for velferdsstatens frontsoldater. Det har tatt lang tid å gi slipp på det, særlig når man stadig blir minnet på dette gjennom oppslag i Fontene og senest altså i dag i Klassekampen. Det gikk jo også så langt at jeg skrev kronikk i siste Fontene om forholdene i FO. Jeg håper virkelig ikke slike oppslag tar motet fra de tillitsvalgte i FO som dag ut og dag inn jobber beinhardt for bedre kår for tjenesteutøvere og tjenestebrukere. For et bedre samfunn.

Helt ærlig, hadde noen spurt meg i dag om jeg har lyst til å bli leder for FO, så hadde svaret vært et tydelig «JA!» Selvfølgelig ville jeg det. For det er ikke sant at alt rakner i FOs ledelse, som det står med krigstyper i dagens Klassekampen. Som jeg har sagt tidligere, FO står ikke og faller med enkeltpersoner som går eller blir (selv om jeg har stor respekt og forståelse for både folk som blir og oss som går). Jeg tror jeg dessverre var et år for tidlig ute med mine innspill til FOs vei videre når jeg trakk meg. Jeg tror at tiden nå er inne for FO til å gå videre. Ny forbundsleder går til en fantastisk spennende og viktig jobb. Jeg håper mange andre tenker som meg.

Nå er det derfor også på tide å komme seg videre for meg og. Sette meg nye mål. Utvikle nye og høye ambisjoner. Hva skal jeg gjøre utover det å jobbe for NAKU? Kanskje skrive bok/ bøker? Kanskje utvikle en vernepleiefaglig tenketank eller nettportal? Kanskje bidra til å vinne valget for SV? Kanskje …Vel, jeg lar meg inspirere, så ta gjerne kontakt (ja, dette var en oppfordring :-)).

Uansett. Dette var noen helt private tanker om året som har gått og fremtiden. Jeg vil med dette takke alle dere som leser bloggen min for at dere gjør nettopp det. Takk for året som har gått. Ha en riktig så fin jul. Du hører mer fra meg neste år….