En liten drøm er i ferd med å bli virkelighet. Drømmen om en helt egen møteplass for landets vernepleiere. En møteplass av, for og med vernepleiere. Et sted der vi kan dele kunnskap og erfaringer. Der vi kan utfordre oss selv og profesjonen, der vi kan bygge nettverk. Vernepleierkonferansen, altså.

Sammen med JobbAktiv arrangerer jeg Vernepleierkonferansen 2017, 16. – 17. februar. Nå er mesteparten av programmet klart. Plenumsforedragene består av en rekke spennende og viktige tema. Du vil sikkert se at flere av dem er av mer overordnet karakter, men som samtidig søker å belyse viktige tema for vernepleierfaglig yrkesutøvelse. Vi mener at tema som arbeidsmodell, samarbeid mellom praksisfelt og utdanningsinstitusjoner, kvalitet i vernepleierfaglig arbeid, og også internasjonale perspektiver ikke bare er fine innblikk i ulike aktuelle tema, men at de også faktisk og konkret gir innspill og inspirasjon til ditt daglige arbeid i den vernepleierfaglige virkeligheten.

Den vernepleierfaglige virkeligheten blir også belyst i de 6 parallelle sesjonene. Her er ikke alle navnene på plass enda, men hver av de enkelte temaene blir belyst både med 2-3 forelesninger samt tid til samsnakking mellom konferansens deltakere. Jeg håper at de diskusjonene som gjennomføres der kan bli presentert her på bloggen i etterkant av konferansen.

Selvfølgelig har vi med oss de viktigste. De vi er til for. Da snakker jeg ikke om våre arbeidsgivere, som også er invitert (både departement og KS er invitert, fremdeles spent på om de ønsker å komme). Jeg snakker selvsagt om de som vi faktisk jobber for. NFU åpner konferansen med å snakke om hvordan de ser på utdanningen, profesjonen, vår kompetanse og yrkesutøvelse. Jeg regner med at de kommer med noen utfordringer. Personlig gleder jeg meg kanskje spesielt mye til avslutningsforedraget til Britt-Evy Westergård og Torill Heia. De har sammen skrevet en av de vakreste bøkene jeg har lest: Venner. I dette foredraget skal de utfordre lytterne til å tenke gjennom hvordan regler personalet følger, noen ganger oppleves negativ for tjenestebrukerne. Hensikten med foredraget er å belyse positive måter å samarbeide på. Dette blir bra!

Ah…er det rart jeg gleder meg? Det mangler dog en viktig ting før dette blir perfekt. Det mangler deg! Jeg er den første til å forstå at slike konferanser kan oppleves dyre i en trang økonomisk hverdag. Jeg vet til og med at det ikke er alltid slike konferanser bidrar til konkret endring av praksis (jeg har da jobbet med kompetansetjenester noen år). Men. Dette er en strålende anledning til å få inspirasjon og ideer til din vernepleierfaglige yrkesutøvelse. Og, kanskje aller viktigst. Det er en fin fin anledning til å bygge nettverk. Nettverk som kanskje mange vernepleiere mangler i det daglige, men som kan brukes lenge etter at konferansen har lukket sine dører.

Her finner du programmet og informasjon om påmelding. Håper jeg ser deg i februar.