Nå er det kun noen få dager til jeg stiller til valg som nestleder/ au medlem i FO. I den forbindelse tenkte jeg at jeg skulle lage en liten «best of» liste av vernepleierens blogginnlegg. Selvsagt er dette en helt subjektiv vurdering av vernepleieren selv. Det er overraskende få som har utfordret meg på hva jeg egentlig står for. Det kan bety at man har full tillit til valgkomiteen, full tillit til meg til tross for at man ikke kjenner meg så godt, lest bloggen min i detalj eller har en motkandidat som dukker opp på kongressen. Hvem vet?

Uansett; listen under (klikk på titlene for å lese hele innleggene) viser noe av spennvidden i det jeg har skrevet om. Kanskje du som har stemmerett på FO kongressen neste uke blir mer kjent med meg gjennom å lese dette. Du vil i hvertfall få et inntrykk av noe av det som er viktig for meg (har jo også skrevet om hvorfor jeg stiller til valg her: Om du vill ha mej..).

De vanskelige foreldrene
Dette innlegget betyr en del for meg. Arbeid med familier med barn med utviklingshemning har vært en viktig del av min yrkeskarriere. Familiene jeg har møtt betyr mye for meg. Jeg er derfor glad for at dette innlegget er blitt møtt med gode ord. Deler av innlegget er også publisert i «Samfunn for alle».

Advarsel: Rasering av tilbud
Engasjement i enkeltsaker er viktig. Hvis jeg blir valgt inn i ledelsen i FO vil det i stor grad være fokus på de store linjene i helse- og sosialpolitikken (slik som jeg blant annet skriver om i «I dag en festdag» og «Var det fest i går?»). Jeg håper likevell at jeg kan støtte våre medlemmer i enkeltsaker. Desverre ser det ut for at Kapellveien, som jeg skriver om i dette innlegget, må redusere tilbudet sitt dramatisk.

Streik i offentlig sektor og Vårens vakreste eventyr
Jeg regner med at jeg i stor grad blir sett på som en vernepleier med fokus på helse- og sosialpolitikk og yrkesfag. Det bildet stemmer nok godt. Men grunnlaget for en fagforening ligger selvsagt i arbeid for medlemmers rettigheter. I disse to innleggene skriver jeg om ulike perspektiver fra lønnsoppgjørene. Er streik i vår sektor helt uproblematisk? Er formen for lønnsoppgjørene laget av menn, for menn?

Inkluderingsutvalget
Fokus på inkludering går igjen i mange av mine innlegg. Inkludering er nok en rød tråd for hele mitt arbeid. Derfor registrerte jeg med glede at inkluderingsminister Audun Lysbakken kommenterte dette innlegget.

Loddefjord – en kjærlighetshistorie
Jeg er bergenser. Ikke bare det, jeg er fra Loddefjord. Mine røtter derfra betyr mye for meg. Jeg mener virkelig at Fontene burde laget en reportasje fra Loddefjord.

Vernepleie og Hjernevask
Utvikling av vernepleiefaglig arbeid og vernepleieutdanningen engasjerer meg voldsomt. Her skriver jeg om den viktige kombinasjonen av naturvitenskapelige og samfunnsvitenskapelige tradisjoner som gjør vernepleien unik. Jeg skriver også at man skal dyrke forskjellene i FOs tre profesjoner for å skape best mulige velferdstjenester.

Hva skal vi feire?
Det nærmer seg jul. Derfor: «Jeg tror ikke på Jesus, jeg tror ikke på Julenissen! Hva er det da jeg skal feire? Hva er det jeg tror på? Det er ingen tvil. Jeg tror på positiv forsterkning!»

Dette var et lite utdrag som viser litt hvem jeg er. Når jeg gikk gjennom alle mine innlegg på denne bloggen var det mange av dem jeg hadde lyst til å fremheve. Det hadde blitt for mye. Les derfor gjerne mer. Og for all del; ikke vær redd for å kommentere. Åpen debatt er viktig. Jeg håper at de som skal stemme på FOs kongress på lørdag faktisk vet hvem de stemmer på. Derfor blir jeg også glad om du som leser denne, videresender linken om du kjenner noen kongress delegater eller andre FO medlemmer.